Agility

Bij agility gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De handler mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven.

Maar vooral staan lol hebben en samen bezig zijn met je hond hoog in het vaandel.

Is mijn hond wel geschikt voor agility?
Je hoeft niet een bepaald ras of een stamboom te hebben om samen met je hond agility te kunnen beoefenen. Het is belangrijk dat de hond graag samen wil werken met jou als handles. Let er wel op dat dit een actieve sport is dus dat het wel belangrijk is dat je hond een goede conditie heeft en dat bepaalde rassen wel beperkt zijn in het uitvoeren van bepaalde sporten. Wel is het fijn om samen met je hond een basis te hebben voordat je met agility begint bijvoorbeeld door het volgen van gehoorzaamheidstrainingen.

Vanaf hoe oud mag je met agility beginnen?
Vanaf 12 maanden kan er gestart worden met het trainen op de volledige toestellen, dit omdat de sport zeer actief is zowel fysiek als mentaal. Wachten tot je hond 12 maanden is duurt best lang, maar gelukkig is er pre agility!
Bij pre agility gaat het voornamelijk over foundations en flatwork, dit is een goede basis voor agility . Vanaf 6 maanden mag je aan pre agility gaan doen. De oefeningen die je daar gaat doen zijn agility gerelateerd.

Ik wil geen wedstrijden lopen, kan ik dan ook bij de VRAS trainen?
Wij hebben meerdere groepen die opgedeeld zijn in zowel wedstrijdlopers als de recreatieve lopers. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, lol hebben en samenwerken met onze hond.
Wedstrijden lopen is zeker geen verplichting. Wil je wedstrijden gaan lopen, dan kun je altijd informatie vragen aan onze bestuursleden, onze trainers of de talloze cursisten die wel wedstrijden lopen.

Voor meer informatie kunt u het contact formulier invullen om uw vraag te stellen.