Stacks Image 3437
Stacks Image 3183

Wij geven momenteel geen beginnerscursussen agility.
We houden bij meer ruimte de mogelijkheid open voor combinaties, die al een beginnerscursus gehad hebben, 'in te stromen' in een bestaande groep . De 'instromers' gaan naar de maandag- of de woensdag avond.
.

Als je hierover vragen hebt staan wij je graag te woord.
Vraag dan naar Ton Gruijters; agility coördinator. email
info@vras.nl telefoon 06 26298779.

In principe moet de combinatie van hond en handler aan het eind van de 'Vervolgcursus' kunnen instromen in één van de trainingsgroepen van de VRAS en dit betekent, dat alleen mensen zich kunnen aanmelden, die al een beginnerscursus gehad hebben en bijna alle toestellen kunnen uitvoeren.
Je hoeft geen wedstrijden te lopen, maar je traint wel volgens de regels van de wedstrijd.

We verwachten van de 'zij instromers' dat ze even langs komen ( tenzij er individueel andere afspraken zijn) op een maandag- of woensdagavond tussen 19.00 uur en 22.00 uur om de sfeer te proeven en enkele oefeningen te doen:
Kan de hond luisteren en heeft zowel hond als handler er plezier in om naar een steeds hoger niveau te trainen?
Meld je even in de kantine, zodat we je naar behoren kunnen ontvangen.
Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk te zijn, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren. Je bent bij ons op eigen risico.

Mijn ervaring is, dat de handlers er later achter komen, dat het heel wat moeilijker is dan ze dachten. Na verloop van de trainingslessen moet steeds meer op de precisie gelet gaan worden en dat kost heel veel tijd. De meeste combinaties kunnen niet snel even een wedstrijdje lopen of op een hoger niveau trainen. Dit ligt niet altijd alleen maar aan de hond. Je kunt het ook gewoon niet leuk genoeg vinden om er zoveel tijd aan te besteden.
Op de VRAS vinden wij agility een leuke hobby, die tijd kost en niet na een jaartje 'klaar' is, maar leuk is om te trainen. Het gaat er om samen met je hond leuk bezig te zijn en serieus af te 'bellen', 'mailen' of 'what's appen' als het even niet wil lukken om te komen.

De bestaande groepen zijn ingedeeld naar hun niveau en bestaan al vele jaren.
Wij streven er naar, dat de groepen niet groter worden dan 6 combinaties per groep.
Wat small, medium en large betekent kun je lezen in het hoofdstuk 'Maten'.Stacks Image 3563
Stacks Image 3565
Stacks Image 3567
Stacks Image 3569
Stacks Image 3571
Stacks Image 3573
Stacks Image 3575
Stacks Image 3599